A NAGYVILÁG KONYHÁI


Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én adhatom a kezükbe a Kisalföld XVI. szakácskönyvét, mely a nagyvilág konyháiba kalauzolja el Önöket.

Nem a csúcsgasztronómia által kijelölt útvonalat válaztottam erre az ízutazásra, inkább az egyes népek házias ételeit, a tradicionális fogásokat választottam útjelzőül: mint amikor az egyik háziasszony körülnéz a másik konyhájában, és megpróbálja ellesni azokat a technikákat, recepteket, melyekkel a saját repertoárját színesítheti, változatosabbá téve ezzel a család táplálkozását.

Azokat az ételtípusokat kerestem elsősorban, melyekhez minden alapanyag beszerezhető, ízviláguk pedig összeegyeztethető a magyar közízléssel. Ennek ellenére minden recept megnyit egy új világot: a fűszerezésben, az elkészítési technikákban, a hozzávalók összeállításában megnyilvánul az adott nép temperamentuma, életfilozófiája is.

Én magam 5 éve foglalkozom hivatásszerűen a gasztronómiával, egy húsz éves újságírói pályafutás folytatásaként. Írásaimat a Kisalföld gasztromagazinjában is olvashatják. Nem vagyok képzett szakács: a tudásom alapjait a Szigetközben, a két nagymamámtól szereztem, ahol felnőttem. Később a munkám sok utazással járt, és szívesen ismerkedtem meg az adott ország étkezési szokásaival is, és amit összeegyeztethetőnek tartottam, beépítettem a hétköznapi fogásokba. Mikor elindítottam a blogomat, ezt a nemzetközi elemekkel korszerűsített, mégis magyaros konyhát nagyon sok olvasó megszerette.

Bízom benne, hogy Önök is sok örömet találnak majd a könyvben olvasható fogásokban. Tartsanak velem!

Lapcom, 2015. >> Könyv: A nagyvilág konyhái 1. (libri.hu)

Kisalföld szakácskönyvek sorozat, 16. kötet


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük