A szezonális táplálkozás egyre fontosabb szerepet kap a hétköznapjainkban: reneszánszukat élik a termelői piacok, egyre többen keresik a helyi termékeket és erre építik fel a család étrendjét. Ugyanezen elvek mentén érdemes végig gondolni a házilag készülő sütemények és egyéb finomságok hozzávalóit: a helyben termő gyümölcsök és egyes zöldségek kiváló alapot adnak az évszakonként megújuló házi desszertválasztékhoz. Természetesen nem kell száműznünk a csokoládét vagy a citrusféléket, csak észszerűen alkalmazni őket, és a friss, tápanyagokban gazdag hazai termékeket előnyben részesíteni.
Egyre többször szóba kerül, különösen a desszertekkel kapcsolatban a mentes/nem mentes problémakör: sajnos egyre többen kénytelenek a cukor, glutén vagy laktózmentes megoldásokat keresni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hagyományos tejtermékek vagy gabonafélék alapjában véve egészségtelenek lennének: rengeteg hasznos tápanyagot nyerhet belőle egy egészségesen működő szervezet, persze érdemes ez esetben is a teljes kiőrlésű liszteket és helyi, friss tejtermékeket alkalmazni. Akik számára ez egészségügyi okokból nem megengedhető, dietetikusunk összeállított egy listát a számításba vehető helyettesítő termékekről, és azok helyes használatáról: így ez a könyv mindenki számára hasznos lehet, aki hétről hétre házi finomságokkal szeretné megörvendeztetni szeretteit.
Lapcom, 2019. >> Bezselics Ildikó: Édességek könyve (Négy évszak receptjei) | könyv | bookline