Napjainkban egyre több szó esik a népbetegséggé váló táplálék érzékenységről, a már gyermekkorban jelentkező anyagcsere problémákról – és természetesen az ezekhez kapcsolódó diétákról.
Ebben a szakácskönyvben ezek megelőzéséhez, a család életminőségének javításához adunk útmutatást kedvenc ételeink, a leggyakrabban vásárolt élelmiszerek, alapanyagok házi receptjeinek bemutatásával. A tiszta táplálkozás minden életkorban fontos, de a kisgyerekek étrendjének összeállításánál kiemelkedő fontossággal bír.
Ne akkor gondoljunk bele először abba, mennyi cukor van például a ketchupban vagy a mustárban, amit a virslihez kínálunk; hogy mennyi adalékanyagot tartalmaznak a nap mint nap fogyasztott pékáruk; mennyi tartósítószer van kedvenc lekvárunkban vagy az ecetes uborkában, mikor orvosi javaslatra le kell mondanunk a fogyasztásukról – kezdjük el mindezeket házilag készíteni. Így nemcsak a beltartalmi értékükben lehetünk biztosak: új ízeket varázsolhatunk az asztalra, és megteremthetjük azt az egyedi ízvilágot, mely csak a saját konyhánkra jellemző.
Bízunk benne, hogy ezzel a kötettel a szezonális táplálkozást népszerűsítő Négy évszak receptjei után egy új, nem kevésbé fontos szempontra rávilágítva fontos, a hétköznapokban jól alkalmazható útmutatót adhatunk olvasóink kezébe.
Lapcom, 2018.