MAGOK A KONYHÁBAN


A hüvelyesek szerepe a korszerű táplálkozásban

A bab, borsó, lencse és más hüvelyesek nem szorulnak bemutatásra, hiszen hosszú ideje alapvető népélelmezési cikknek számítanak: ki ne ismerné a borsólevest, a lencsefőzeléket vagy bármely klasszikus, babból készült ételt? De a szója vagy a csicseriborsó (bár népszerűségük egyre nő), nem általánosan ismert alapanyagok, a mungóbab vagy más takarmánybabok konyhai felhasználásáról pedig még ritkábban esik szó.

A népszerű hüvelyesek jelentősége is túlmutat a hagyományokon, hiszen összetételüknél fogva változatosan felhasználhatók különféle diétákban: kiváló húspótlók, sőt esetenként a gabonafélék helyettesítésére is tökéletesen alkalmazhatók, így a korszerű, egészségtudatos táplálkozás fontos alapanyagaivá váltak. Nyáron konyhakerti, frissen szedett formájukban élvezhetjük őket, télen a szárított hüvelyesek gazdagítják étrendünket – a csíráztatott takarmánybabok pedig nélkülözhetetlen tél végi vitamin- és ásványianyag-források.

Ez a könyv azért íródott, hogy bemutassa e termények másik arcát, így ajánlva őket a reformtáplálkozás követőinek, emellett felhasználásukkal változatos megoldásokat mutasson a hagyományos ételek kedvelőinek is.

BOOOK Kiadó, 2016 >> Boook.hu | Bezselics Ildikó: Magok a konyhában

DÍJ: GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2017 – Best Eastern Europe Cuisine Book / SILVER MEDAL


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük